Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Om Bokstart

Här hittar du det senaste som händer hos Bokstart samt information om Bokstart i Sverige och i andra länder.

Nytt om Bokstart


Bokstart i Sverige

Bokstart är en nationell satsning som vänder sig till föräldrar och vuxna i små barns (0-3 år) närhet, med syfte att tidigt stimulera språkutveckling. Föräldrar uppmuntras att prata, läsa, sjunga, rimma och ramsa med barnet. På så sätt utvecklas barnets språk och läsintresse. Bokstart bygger på samverkan mellan folkbibliotek, barnhälsovård och förskola som alla har ett uppdrag att arbeta med små barns språkutveckling.


Bokstart i andra länder

Bokstart bygger på erfarenheter och kunskap från andra nationella program med fokus på tidiga insatser för att stimulera barns språkutveckling. Sedan starten av Bookstart i England 1992 har projektet spridits i världen och finns nu i närmare 30 länder.

Bidrag och material

Bokstart finns för att underlätta bibliotekens, förskolans och barnhälsovårdens arbete med små barns språkutveckling. Här kan du läsa mer om de bidrag som finns att söka. Du hittar också tillgängligt informationsmaterial.