Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Material

Här hittar du informationsmaterial som sprider kunskap och inspiration till föräldrar, om deras viktiga roll för barns språkutveckling. Är du förälder? Du kan läsa materialet digitalt eller skriva ut det som intresserar dig. Det mesta av materialet finns översatt till flera språk. Är du yrkesverksam och aktiv inom Bokstart eller liknande arbete? Då kan du beställa materialet för att dela ut till föräldrar.

Föräldramaterial

Här hittar du material som är riktat till föräldrar. Du som möter föräldrar i ditt yrke kan beställa, skriva ut eller visa materialet digitalt. Det kan delas ut på biblioteket, familjecentralen, förskolan, BVC eller på någon annan plats eller verksamhet där ni möter familjer. Du som är förälder kan själv ta del av materialet digitalt eller beställa det till ett självkostnadspris.


Skyltmaterial och bildbank

Här finns material för att synliggöra Bokstart. Som yrkesverksam i en verksamhet som arbetar med Bokstart kan du beställa affischer och mobiler till väntrum, kapprumsbibliotek, biblioteket eller liknande. Här finns också bilder, logotyper och illustrationer ni kan använda i er kommunikation. Läs om vad som gäller när ni tar fram eget informationsmaterial och om vad som gäller för att få tillgång till skylt- och föräldramaterialet kostnadsfritt.