Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Webbinarium med Bokstart Gotland: praktik och forskning

Barn och vuxna läser böcker tillsammans.
Hembesök med Bokstart på Gotland.

Hur kan praktik och forskning kring ett Bokstartsprojekt se ut? Det berättar vi om i detta webbinarium, ett samarbete mellan Kulturrådet, Region Gotland och Bokstart Gotland.

Webbinariet, som ursprungligen sändes 7 september 2022, fokuserade på Bokstart Gotland och den lärprocess man varit med om, som handlat om att gå från projekt till en permanent del av en verksamhet. Ni möter Rose-Marie "Rosa" Larsson-Cedendahl, samordnare för Bokstart Gotland, och Cecilia Herdenstam, biblioteksutvecklare vid Gotlands läns bibliotek.  

Dessutom redogjorde följeforskare Annika Hillbom för sina resultat i forskningsrapporten Bokstarts-projektet på Gotland. Utmaningar och möjligheter med en lässatsning för barn 0–3 år. Annika Hillbom är verksam vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet.
Rapporterna om Bokstart Gotland finns här 

Annika Hillboms presentation under webbinariet (PDF)