Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Föreläsning med Perri Klass

Vad säger forskningen, vilken betydelse har bokgåvor och vad betyder positiva barndomsupplevelser för barns språkutveckling? Ta del av en filmad föreläsning med Perri Klass, läkare, universitetslärare och medicinsk chef för Reach Out and Read.

I filmen berättar Perri Klass om verksamheten Reach Out and Read men även om vad forskningen säger om bokgåvor och tidiga språkstimulerande insatser. Perri Klass ser att högläsning ger barnen så mycket mer än ett utökat ordförråd, de emotionella banden mellan barn och vuxen stärks och skapar förutsättningar för positiva barndomsupplevelser. 

Föreläsningen spelades in och visades som en del av Bokstarts digitala jubileumskonferens den 30 maj 2024. 

Läs mer och se konferensen

Om Perri Klass och Reach Out and Read 

Perri Klass är läkare, universitetslärare och medicinsk chef för Reach Out and Read (USA). Reach Out and Read har funnits sedan 1989 och går ut på att barnläkare pratar om språkutveckling och högläsning och delar ut bokgåvor till föräldrar vid rutinkontroller under barnets första tre år. Programmet finns i 50 delstater, på 6200 platser och tillhandahåller 7,1 miljoner böcker varje år.