Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Bokstartsmaterial till kommuner och regioner utan bidrag

Foto på infoblad och kassar med Bokstartstryck
Foto på infoblad och kassar med Bokstartstryck

Har ni en kommunal eller regional satsning på små barns språkutveckling utan bidrag för Bokstart från Kulturrådet? Uppfyller ni kraven som listas nedan? Då kan ni ansöka om gratis Bokstartsmaterial!

Obs! Om ni har Bokstartsbidrag från Kulturrådet behöver ni inte göra denna ansökan, ni får beställningskod via mejl. Saknar ni kod? Kontakta oss: info@bokstart.se

För att få beställa materialet gratis behöver er satsning:

vara förenlig med Bokstarts riktlinjer och bedömningsgrunder
Läs mer om riktlinjerna och bedömningsgrunderna.

samordna kommunens/regionens beställning av Bokstartsmaterial.
Vilka fler aktörer samverkar i kommunen kring Bokstart? Beställningen av material ska samordnas i en gemensam beställning. Det går att skicka fler än en beställning under ett år.

ha en genomtänkt strategi för hur materialet ska användas i kommunen.
Vi vill veta vilka verksamheter/professioner som delar ut vilket material och när. Det ska finnas en gemensam plan för hur materialet ska användas i en kommun.

Ansökan
Ansök via formuläret
När ni skickat in skickat in formuläret till oss kontrollerar vi att ni uppfyller kriterierna och skickar sedan ett mejlsvar till den kontaktperson som angivits med gratiskod och information. Möjligheten att beställa gratis material kommer att prövas inför varje nytt kalenderår.

Har ni frågor eller kommentarer till oss?
Välkommen att höra av er till: info@bokstart.se

Anna Hällgren och Nina Suatan,
handläggare för Bokstart, Kulturrådet