Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Nytt om Bokstart: Juni 2024

Bokstart fyller 10 år under 2024 och vilken jubileumskonferens vi fick tillsammans 30 maj! Tack alla ni som medverkade på plats i studion, i filmer och hälsningar, och alla ni som engagerat tittade. Tack än en gång för dessa givande och spännande Bokstarts-år, från pilottiden fram till idag. Vilken Bokstart-resa vi gjort tillsammans. Vi önskar er alla en riktigt skön sommar!

Bokstarts jubileumskonferens  

Ni har väl uppmärksammat att Bokstarts jubileumskonferens går att se i efterhand? Använd gärna inslag vid nätverksträffar, kunskapsdagar eller för egen fortbildning. Vi kommer under sommaren publicera mer kringmaterial som boktips, avslutningstal och textade filmer.

Allt samlas här: Bokstart fyller 10 år 

Bidragsomgång Bokstart 

Ansökningsomgången för Bokstart öppnar 22 augusti och stänger 19 september. Läs gärna mer på våra bidragssidor, ta del av exempelblanketter och fördjupande dokument för att få hjälp inför ansökan:   

Språknätverk

Utvecklingsbidrag 

Vi kommer även lägga upp en film på bidragssidorna ovan som stöd inför bidragsomgången 2024. Filmen kommer finnas på plats under v 26. 

Nytt för i år är att vi öppnar upp för storstadskommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö att söka för mer än ett utvecklingsprojekt per kommun. Läs gärna mer på bidragssidan för utvecklingsbidrag, under punkt 2 och 5, för att få mer information. 

Har du frågor, kontakta: info@bokstart.se 

Sommarledighet 

Under veckorna 30 - 32 är vi handläggare på semester, då kommer kollegor från Kulturrådet svara på frågor.  

Bokstart ute i världen - rapport från Malaysia 

Jom Kita Bincang! (Låt oss snacka!) – det är namnet på det läs- och litteraturfrämjande projekt som den svenska ambassaden i Malaysia driver under 2024, för att diskutera hållbarhet, hälsa och sociala frågor genom barnlitteratur. Seminarier och workshops äger rum under året i olika delar av landet. Bokstart bjöds in till seminariet i Kuching i den malaysiska delstaten Sarawak på norra Borneo den 13 juni, där fokus låg på läsfrämjande kopplat till barnrätt. Nina Suatan var på plats och berättade om Kulturrådets arbete, med tyngdpunkt på Bokstart.  

Ambassaden arrangerade även en fullmatad mötesdag i Kuala Lumpur, med vitt skilda aktörer som National Library of Malaysia, Picturebook Art Museum och MBBY (Malaysia Board on Books for Young People). Den 18 juni blir det även en heldag med program i Jakarta, eftersom den svenska ambassaden i Indonesien plockat upp konceptet. Kolla in Bokstarts FB-sida för bilder och mer info! 

Bokmässan i Göteborg 2024 

Bokstart kommer att vara representerat på flera platser och det planeras för lite Bokstart-firande i Kulturrådets monter. Vi återkommer i slutet av augusti kring Bokstart på Bokmässan. 

Har ni någon programpunkt eller ingår i någon panel? Maila info@bokstart.se  så sammanställer vi ett gemensamt underlag för Bokstart på Bokmässan.  

Trevlig sommar!     

Anna Hällgren, Nina Suatan och Mikael Weikvist, team Bokstart på Kulturrådet