Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Läs tillsammans med ditt barn

Illustration av Matilda Ruta på ugglor med böcker
Illustration av Matilda Ruta.

Varför är det viktigt att läsa med sina barn? Och hur gör man? Här kan du ladda ner en PowerPoint-presentation att använda på föräldramöten.

Presentationen inspirerar föräldrar att läsa med sina barn, och stärker och stöttar dem i deras viktiga roll för sina barns språkutveckling.

Ladda ner presentationen till din egen dator och öppna den för redigering (den är låst när den ligger på vår webbsida):
Läs tillsammans med ditt barn (PPT)

Presentationen kan användas i sin helhet eller valda delar som ni tycker är relevanta för er. Ni kan också lägga till egna bilder utifrån vad ni vill lyfta. Enskilda bilder kan användas som utgångspunkt för samtal med föräldrar eller i ett kollegialt lärande.

I presentationen finns stödtext och tips i anteckningsfälten, du hittar dem genom att klicka på Visa och sedan på Anteckningar. Använd dig av det du själv tycker är relevant för din presentation och fyll på med dina egna reflektioner och exempel på hur ni arbetar på förskolan.

Har du synpunkter eller förslag på presentationen, mejla gärna info@bokstart.se