Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Att nå varenda unge: Bokstart i Blekinge Kronoberg

Skriften Att nå varenda unge - Bokstart i Blekinge och Kronoberg har ett läsande barn på omslaget och ligger på ett trägolv.

I "Att nå varenda unge – Bokstart i Blekinge och Kronoberg" kan du läsa om hur just biblioteken har arbetat med Språkstegen under 2018–2020.

Språkstegen är ett utvecklingsarbete för yngre barns språkutveckling i Blekinge och Kronobergs län. Det är också ett unikt samarbete mellan olika professioner, organisationer och politikområden på både lokal och regional nivå

"Att nå varenda unge – Bokstart i Blekinge och Kronoberg" innehåller bland annat en följeforskningsrapport från Bibliotekshögskolan samt fyra artiklar författade av folkbibliotekarier. Så här beskriver Språkstegen publikationen:

"Är det en bok, en rapport, ett diskussionsunderlag, praktikexempel eller teori och analys? Lite av varje faktiskt. Och eftersom vi är många olika som arbetar med satsningar på små barns språkutveckling i samverkan tror vi att du och ni alla kommer hitta olika guldkorn."

Läs mer om och ladda ner publikationen:

Att nå varenda unge – Bokstart i Blekinge och Kronoberg