Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Webbinarium om Bokstartsbidragen

Vuxen som leker med ett barn

Funderar du på att söka bidrag för Bokstart i år? I webbinariet berättar vi kort om Bokstart, vad du kan söka för, hur vi bedömer ansökningar, och hur redovisningen går till. Du har också möjlighet att ställa frågor om Bokstart!
Nästa ansökningsomgång är 25 augusti–22 september. Du som är huvudsökande representerar ett folkbibliotek eller en regional biblioteksverksamhet. Projektet drivs i samarbete mellan minst två aktörer. Som medsökande finns minst en samarbetspartner inom barnhälsovård och/eller förskola.Medverkande: Anna Hällgren och Nina Suatan, handläggare för Bokstart, och Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef Litteratur och Bibliotek, Kulturrådet. Det behövs ingen anmälan i förväg. För att delta räcker det med att du klickar på länken nedan några minuter innan start och kontrollerar att ljud och teknik fungerar. Du behöver inte vara inloggad i Teams för att kunna se och höra sändningen.

Behöver du hjälp att få igång livesändningen så finns instruktioner här.

Om Bokstart
Bokstart är en nationell satsning som vänder sig till föräldrar och vuxna i små barns (0–3 år) närhet, med syfte att tidigt stimulera språkutveckling. Bokstart bygger på samverkan mellan folkbibliotek, barnhälsovård och förskola som alla har ett uppdrag att arbeta med små barns språkutveckling.

Läs mer
Om Bokstarts projekt och språknätverk, på Kulturrådets webb 

Och på Bokstartswebben finns ju mängder av artiklar, filmer och material kring små barns språkutveckling.

Frågor?
Kontakta handläggarna Anna Hällgren eller Nina Suatan