Hoppa till innehåll

Bokstart

Hej!

Bokstart vill ge alla barn en bra start in i språkets värld och vänder sig till dig som möter små barn i deras vardag. Du är betydelsefull för barnets språk – det börjar med dig! Satsningen är under ständig utveckling, och därför kommer den här webbplatsen att växa och förändras längs vägen. Har du frågor om Bokstart? Kontakta oss via e-post: info@bokstart.se eller besök vårt supportforum.

Ställ din fråga i vårt forum!

Bokstart

Gratis beställning av Bokstartsmaterial

Foto på infoblad och kassar med Bokstartstryck
Foto på infoblad och kassar med Bokstartstryck

Kommunala och regionala satsningar på små barns språk- och läsutveckling som är förenliga med Bokstarts riktlinjer kan utan kostnad beställa Bokstartsmaterial.

Bokstarts tryckta föräldramaterial, faktablad, foldrar och vykort, samt tygväskor och skyltmaterial, har tidigare kunnat beställas gratis endast av Bokstartsprojekt som innehar bidrag från Kulturrådet, och till självkostnadspris för projekt som inte har bidrag.

Från och med september släpper vi materialet kostnadsfritt för alla kommunala och regionala satsningar som är förenliga med Bokstarts riktlinjer.

Verksamheter som inte innehar Bokstartsbidrag från Kulturrådet ansöker om att få tillgång till gratis Bokstartsmaterial genom att fylla i och skicka in detta formulär.

För att få beställa materialet gratis behöver er verksamhet vara förenlig med Bokstarts riktlinjer. Vi vill också att ni har en genomtänkt strategi för hur materialet ska användas i kommunen. Läs mer om

Bokstart och riktlinjerna 
Under rubrik 5 på bidragssidan finns information om bedömningsgrunderna.

Läs mer om Bokstartsmaterialet

Ansök här

Ansök via formuläret

När ni skickat in skickat in formuläret till oss kontrollerar vi att ni uppfyller kriterierna och skickar sedan ett mejlsvar till den kontaktperson som angivits. Om verksamheten motsvarar kriterierna skickar vi information om hur ni beställer materialet.

Vi vill att ni, i så stor utsträckning som möjligt, samordnar kommunens/regionens behov av Bokstartsmaterial i en samlad beställning. Det går dock att skicka fler än en beställning under ett år. Möjligheten att beställa gratis material kommer att prövas inför varje nytt kalenderår.  

Har ni frågor eller kommentarer till oss? Välkommen att höra av er till: info@bokstart.se 

Anna Hällgren och Nina Suatan,
handläggare för Bokstart, Kulturrådet